Ένα ακόμα «γεφύρι της Άρτας» αναζητά λύση. Πρόκειται για το Ακρωτήριο της Θήρας και τον προϊστορικό οικισμό του το οποίο παραμένει κλειστό για τους τουρίστες αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα της πυρασφάλειας και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στατικότητας. >>>Όλα δείχνουν όμως πως τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν και να επαναλειτουργήσει έως το Πάσχα. 
Ως προς το πρώτο ζήτημα η θετική εξέλιξη είναι, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε αυτοψία στο στέγαστρο και το πόρισμά της δόθηκε στην Αρχαιολογική Εταιρεία, που είναι ο κύριος του έργου. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πυρόσβεση θα γίνεται με τον συνήθη τρόπο της χρήσης νερού, παρ΄ ότι έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις για ενδεχόμενη καταστροφή που θα μπορούσε να επιφέρει στα αρχαία. Για το σκοπό αυτό είχε ζητηθεί η τροποποίηση του συστήματος από τους κατασκευαστές, κάτι που τελικώς δεν έγινε. Αυτή τη στιγμή ωστόσο τα πάντα είναι στη θέση τους - άλλωστε έγινε και ο έλεγχος της Πυροσβεστικής και εφ΄ όσον η Αρχαιολογική Εταιρεία αποδεχθεί τη συγκεκριμένη μέθοδο πυρόσβεσης, κάτι που είναι το πιθανότερο, το πρόβλημα αυτό ξεπενριέται. 
Όσον αφορά τη στατικότητα του στεγάστρου εξάλλου, μπορεί δοκιμές να γίνονται καθημερινώς και κανείς να μην αμφιβάλλει πλέον για την αντοχή του, το ζητούμενο όμως κατά το νόμο είναι, να υπάρξει πόρισμα ελέγχου στατικότητας από πιστοποιημένη εταιρεία. Το πόρισμα αυτό θα παραδοθεί στην Αρχαιολογική Εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της θα το υποβάλλει στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να γίνει η παραλαβή του έργου. Από αυτό το σημείο και μετά το ΥΠΠΟ θα ορίσει φύλακες για την προστασία του χώρου, ο οποίος θα γίνει δυνατό να ανοίξει για το κοινό.