Τα νέα τους πόστα καταλαμβάνουν και επίσημα μετά από την ορκωμοσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ελευθέριος Οικονόμου, υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα. >>>Ο μίνι ανασχηματισμός ήταν αναπόφευκτος μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς για αντικαταστάτης του επιλέχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Η κενή θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καλύφθηκε από την Αννα Διαμαντοπούλου, που άφησε την καρέκλα της στο υπουργείο Παιδείας σε πρόσωπο εξωκοινοβουλευτικό, τον καθηγητή πανεπιστημίου Γιώργο Μπαμπινιώτη.
Τέλος, ορίστηκε και δεύτερος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου.
Λίγο πριν την έναρξη της ορκωμοσίας ο κ. Παπούλιας είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,αναφέρει το Αθηναϊκο πρακτορείο ειδήσεων