Με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, θα κάνουμε... Πρωταπριλιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πάντα επίκαιρο έργο του μεγάλου κωμωδιογράφου φέρνει στη σκηνή 60 παιδιά, ζωντανή ορχήστρα και προσφέρει ένα αυθεντικό ψυχαγωγικό σύνολο, που ευελπιστεί να κατακτήσει τους θεατές όλων των ηλικιών.  >>>

Οι «Ορνιθες» παρουσιάζονται την Κυριακή 1η Απριλίου, στις 20.00 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μορφή concert ante (χωρίς σκηνική δράση) με τη συμμετοχή δύο ηθοποιών σε αφηγηματικό ρόλο και συνοδεία ζωντανής ορχήστρας σαξοφώνων, τους «Κου κλουξ σαξ».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Η διασκευή των κειμένων και η σύνθεση έγινε από τη βραβευμένη συγγραφέα και συνθέτη Λίζα Κωνσταντοπούλου. Την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα σαξοφώνων «Κου κλουξ σαξ» (με τον Θεόφιλο Σωτηριάδη), την Περσεφόνη Κουτσομητροπούλου και το Νίκο Βουτσά ως αφηγητές, καθώς και τη Θεανώ Φυγκιώρη στο πιάνο, διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Το έργο πραγματεύεται τη φυγή δυο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την πιο τολμηρή φαντασία με την πιο ανάερη ποίηση. Ένα παιχνίδι εξουσίας και μια προσπάθεια φυγής στον κόσμο του ονείρου, μακριά από την σκληρή πραγματικότητα.

INFO
Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και παραλία, τηλ. 2310/ 895.938).  Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό), 10 ευρώ.