Το επόμενο εικοσιτετράωρο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού. >>>
Σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, που θα είναι πιο έντονη σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας. Γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί, με σταδιακή μικρή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όπως και στην Κρήτη. Πιο αυξημένες νεφώσεις, με παράλληλη πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών, προβλέπονται σε περιοχές της Μακεδονίας, της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής Κρήτης. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείονται πρόσκαιρες βροχές στην δυτική Πελοπόννησο. Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο, με πιο βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 5-6 μποφόρ. Τάση εξασθένησής τους διαφαίνεται μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των 5-7 βαθμών στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα και όχι κάτω από τους 16 με 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:
Βόρεια: -2 έως 15°C. Κεντρικά: 1 έως 14°C. Δυτικά: 1 έως 19°C. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 5 έως 14°C. Κρήτη: 7 έως 16°C. Κυκλάδες: 9 έως 14°C. Πελοπόννησος: 3 έως 19°C.
Αθήνα
Στην Αττική το πρωί προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Γρήγορα, όμως, μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι, ενισχυμένοι, θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ, από βορειοανατολικές διευθύνσεις.
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατούν πιο αυξημένες νεφώσεις, καθώς δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχή, κυρίως στα ανατολικά του νομού αλλά και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί μεταξύ 5 έως 14 βαθμών. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα στραφούν σε νότιους ασθενείς.
Επόμενες Ημέρες
Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας μαζί με νέφη, που θα καλύπτουν κατά διαστήματα περιοχές της επικράτειας. Πιο αυξημένα νέφη θα καλύπτουν τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο, όπου αναμένεται και ασθενής βροχόπτωση. Ασθενείς τοπικές βροχές φαίνεται πως μπορεί να αρχίσουν να εκδηλώνονται τις βραδινές ώρες στην Θράκη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα πελάγη και δεν θα ξεπερνούν τα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, φτάνοντας οι μέγιστες στα ανατολικά τους 15 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα τους 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς.
Την Πέμπτη θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες, με τους ανέμους στις ίδιες εντάσεις, που όμως, προς το βράδυ, θα αρχίσουν να στρέφονται σε νότιους στο βόρειο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, μέχρι τους 15 και 16 βαθμούς στα ανατολικά τμήματα και τους 18 με 19 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.