Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. >>>«Μια κυβέρνηση που κάνει εννέα μέρες να αλλάξει έναν υπουργό, φανταστείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι στην προσπάθεια να σώσει τη χώρα απ΄ αυτή την οικονομική κρίση και να διαχειριστεί το PSI», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάθε τραγωδία βέβαια έχει και τις δικές της στιγμές κωμωδίας. Αυτά που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι κωμικές σκηνές».
«Η ουσία όμως παραμένει. Η κυβέρνηση αυτή, παρά το ότι αλλάζει υπουργούς, είναι μια κυβέρνηση που παίρνει τη βαριά ιστορική ευθύνη να οδηγεί την κοινωνία στη χρεοκοπία και την ελληνική οικονομία στα πρόθυρα της διάλυσης».
Βολές κατά τραπεζών, ενόψει PSI
«Την ίδια στιγμή που κουρεύονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και κινδυνεύει με κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα, οι τραπεζικοί όμιλοι διαγκωνίζονται, δια μέσου των εκδοτικών συμφερόντων που τους στηρίζουν, που αποτελούν όργανά τους, για το ποιος θα πετύχει λιγότερο κούρεμα στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου». 
α παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη διαδικασία του PSI και συμπλήρωσε ότι «οι συνταξιούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχεται ένα νέο κύμα περικοπών, γιατί τις συντάξεις τους τις έφαγαν οι τραπεζίτες, υπό τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης».
Ελπιδοφόρο το κίνημα των παραγωγών
Το κίνημα των παραγωγών για απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές χαιρέτισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε το Δήμο Ν.Ιωνίας, με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για εναλλακτικό τρόπο διάθεσης αγροτικών προϊόντων στους δημότες.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κίνημα αυτό είναι ελπιδοφόρο, έχει αποτελέσματα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, όχι μόνο για τους μικρομεσαίους παραγωγούς αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, «να σπάσουν τα δεσμά της αισχροκέρδειας, να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης».
Χαιρέτισε ακόμη την προσπάθεια πολλών Δήμων και δημοτικών Αρχών να ενισχύσουν τη δυνατότητα παραγωγών - καταναλωτών και καλεί μάλιστα και άλλους δημάρχους και άλλες δημοτικές αρχές να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.