Γυρίσαμε στο '50; Όχι, ζούμε στο 2012! Δεν έχει και μεγάλη διαφορά... Κι επειδή κάποιοι σκέφτονται και την πνευματική μας τροφή, βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο και στο θέατρο να πάμε και τρόφιμα να συγκεντρώσουμε για τα κοινωνικά ιδρύματα τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση. >>>

Ο λόγος για το ΚΘΒΕ. Οργάνωσε το "Κοινωνικό Θεατροπωλείο" όπου οι θεατές των παραστάσεων αντί να καταβάλουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την παράσταση "Chatroom",  μετέφεραν μακράς διαρκείας τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα. 
Η παράσταση δόθηκε στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (που όλοι γνωρίζουμε ως... ΚΘΒΕ) και τα τρόφιμα κατευθύνονται στα ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», Παπάφειο Ίδρυμα & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».
Ανάμεσα στους θεατές ήταν και οι μαθητές Λυκείου της Θήβας που βρίσκεται σε πενταήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. 
Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» το ΚΘΒΕ συνεχίζει τη δραστηριότητά του με τις παραστάσεις «Σκυλιά στο πάρκο» την Κυριακή 1 Απριλίου, την Τρίτη 3 Απριλίου και την Τετάρτη 4 Απριλίου, στο Νέο Υπερώο.