dikastirio_05Με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 5 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο αναρχικός Γιάννης Σκουλούδης ως υπαίτιος του εμπρησμού οχημάτων της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2012, στην >>>

παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο καταδίκασε, επίσης, τους αναρχικούς Χαράλαμπο Τσιλιανίδη, 24 ετών, φοιτητή Δασοπονίας και Δημήτρη Δημτσιάδη, 24 ετών, φοιτητή ΤΕΙ, με ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και 10 μηνών και Δημήτρη Φεσσά, 24 ετών, άεργο και Σωκράτη Τζίφκα, 22 ετών, φοιτητή ηλεκτρονικών υπολογιστών, με φυλάκιση δύο χρόνων και πέντε μηνών. Οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα κι έτσι και οι τέσσερις άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί στις 13 Ιανουαρίου 2011, στην Αθήνα. Ωστόσο, από τον οπλισμό που βρέθηκε στα διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει οι συλληφθέντες, σε Ταύρο και Βύρωνα -ένα Καλάσνικοφ και ένα 9άρι πιστόλι- δεν προκύπτει να έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

Επίσης, ο Γιάννης Σκουλούδης, ο οποίος είχε συλληφθεί επ αυτοφώρω, την ώρα που έβαζε φωτιά στα οχήματα της ΔΕΗ, καθώς συμπληρώνει σύντομα τα 2/5 της ποινής του, αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Για τους τέσσερις που άσκησαν έφεση η αστυνομία έχει ανακοινώσει πως είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Χθες στο δικαστικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα αλληλέγγυα στους δικαζόμενους, τα οποία φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.