Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του PSI εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη της τροπολογίας για την κάλυψη της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν όλα πάνε καλά, αύριο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε πως ο λαός απαλλάσσεται από 105 δισ. ευρώ χρέους». >>>
«Σήμερα τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται μια ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία, μια πρωτοφανούς μεγέθους και πολυπλοκότητας επιχείρηση δραστικής μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους» ανέφερε.
«Αν όλα πάνε καλά, αύριο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ο ελληνικός λαός, το έθνος, οι επόμενες γενιές απαλλάσσονται από 105 δισ. ευρώ χρέους, από 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» πρόσθεσε.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ερχόμαστε ως κοινοβούλιο, ως κυβέρνηση, μαζί με τους θεσμικούς μας εταίρους και μειώνουμε το χρέος» προσθεσε.
«Ιστορικά κάθε έτος λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ακόμα και φέτος, αυξάνεται το χρέος. Και τώρα κάνουμε την αντίστροφη κίνηση και στην πραγματικότητα δίνουμε πίσω στη νέα γενιά, στις νέες γενιές αυτό που τους έχουμε πάρει με τον υπερβολικό δανεισμό».
«Ελαφρύνουμε τη χώρα, της επιτρέπουμε να μπει σε μια άλλη εποχή».