Σε εξέλιξη η πορεία χιλιάδων Θεσσαλονικέων, που διαμαρτύρονται για τη νέα δανειακή σύμβαση και την –όπως δείχνουν τα πράγματα- έγκρισή του από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών. >>>

 

Αυτήν την ώρα, ο κύριος όγκος της πορείας –πάνω από 10.000 άνθρωποι- βρίσκεται στην Εγνατία οδό. Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται (20.00 της 12/2/2012) στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου, στην πλατεία Δικαστηρίων και η κατάληξή της στο Συντριβάνι.

Μια δεύτερη πορεία, που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο όταν οι διαδηλωτές βρίσκονταν στην πλατεία Λευκού Πύργου, κατευθύνθηκε και βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του προξενείου της Γερμανίας (περίπου 1.500 άνθρωποι).

Αυτήν την ώρα, είναι κλειστές οι οδοί Εγνατία, παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου, Εθνικής Αμύνης και Αγγελάκη. Γενικά, η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ στην περιοχή του Λ. Πύργου δεν κινείται το παραμικρό.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια. Διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνα καταστήματος με ρούχα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.