Η κατάργηση των δύο οργανισμών, της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας, ήταν αντικείμενο συζήτησης στην ενημερωτική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και >>>υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν είναι τόσο το πρόβλημα των, περίπου, 1500 εργαζομένων στον οργανισμό (σε όλη τη χώρα), που, αίφνης, θα βρεθούν και χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημίωση (δεν κατέβαλαν εισφορές), ούτε των συνταξιούχων των οργανισμών, όσο το τι θα γίνει με τα δάνεια του ΟΕΚ. Χιλιάδες είναι οι δανειολήπτες του οργανισμού σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν τα υπόλοιπα των δανείων τους και δε γνωρίζουν αν, πλέον, θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο και με ποια διαδικασία (ο Οργανισμός δίνει τα χρήματα σε δόσεις, ανάλογα με την πορεία των εργασιών, όταν πρόκειται για ανέγερση κατοικίας και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν λαμβάνειν, κάτι που θα παγώσει την οικοδομική δραστηριότητα).

Για τους λόγους αυτούς, το υπουργείο Εργασίας έχει ειδικό σχέδιο ώστε να μην καταργηθεί ο Οργανισμός, κάτι που αναλύθηκε διεξοδικά.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εργασιακά θέματα και θέματα συντάξεων.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα του ποσού των περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ για να «κλείσει» το οικονομικό πρόγραμμα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.