Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας.  Κλειστά, με αποφάσεις των δήμων, έμειναν σήμερα πολλά σχολεία, της πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, που βρίσκονται περιφερειακά του δήμου Θεσσαλονίκης. >>>


Στο δήμο Θερμαϊκού δεν λειτούργησαν το 2ο και 5ο δημοτικό και το 2ο νηπιαγωγείο Περαίας, το διαπολιτισμικό δημοτικό Νέων Επιβατών, το δημοτικό Νέας Κερασιάς, τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Επανομής και Μεσημερίου. Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έμειναν κλειστά στους δήμους Παύλου Μελά, Βόλβης, καθώς και στον Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο (του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη), στα Πεύκα (του δήμου Νεάπολης - Συκεών), στον Σοχό, Όσσα, Ξυλούπολη, Ζαγκλιβέρι (του δήμου Λαγκαδά) και στη Χαλκηδόνα.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλειστά είναι όλα τα γυμνάσια και λύκεια της Επανωμής, το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, καθώς και 60 σχολεία στις περιοχές Βόλβης, Χαλκηδόνας, Χορτιάτη και Παύλου Μελά. 

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται από τα ξημερώματα. Επίσης, κλειστά παραμένουν το ΤΕΙ Καβάλας και τα δημόσια ΙΕΚ στους τρεις νομούς, ενώ αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η έναρξη των γραπτών εξετάσεων του πρώτου εξαμήνου.

Δεν θα ανοίξουν επίσης σήμερα τα σχολεία σε Φθιώτιδα, Αρκαδία, ορεινή Κορινθία, χωριά Λογγανίκος και Καρυές Λακωνίας, Θεσσαλία, Σέρρες, Εβρο.

Στη Σάμο, έκλεισαν επίσης τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και λύκεια σε Πύργο, Παγώνδα, Καλλιθέα, Πλάτανο, Λέκκα, Κουμέικα, καθώς και στον Μαραθόκαμπο, ενώ στους Βουρλιώτες είναι κλειστό μόνο το νηπιαγωγείο.

Κλειστές είναι ακόμη σήμερα οι πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στην Τρίπολη και οι προγραμματισμένες εξετάσεις αναβάλλονται σε χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους φοιτητές μετά από απόφαση των οικείων τμημάτων.

Στην Αττική, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δήμων και των διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης του βόρειου και ανατολικού τομέα Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία τους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων.

Εφόσον συνεχισθούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ΠΝΑ (Νταού) Ραφήνας.

Το ίδιο ισχύει για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Ανθούσας, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δήμων Γραμματικού, Μαραθώνα, Βαρνάβα.