Θύματα επιτηδείων πέφτουν όλο και περισσότεροι άνεργοι που αναζητούν δουλειά. Μέσα στην απελπισία τους γίνονται τα εύκολα θύματα όχι μόνο οικονομικά αλλά και σωματικά αφού έχουν πέσει μέχρι και θύματα βιασμού.
 
 



Σήμερα αποκαλύφθηκε μια ακόμα περίπτωση στη Θεσσαλονίκη. Μια 35χρονη που συνελήφθει το πρωί, εμφανιζόταν ότι εργάζονταν σε πολιτικό γραφείο και ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις και υποσχόταν σε άνεργους να τους βρει δουλειά στον δημόσιο τομέα, φυσικά έναντι αμοιβής.
Μάλιστα για να γίνει πιστευτή ζητούσε και έπαιρνε από τους άνεργους πολίτες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον διορισμό, όπως υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, έγγραφα που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι της.
Η 35χρονη από το περασμένο καλοκαίρι εξαπάτησε 53 ανέργους και τους απέσπασε συνολικά 21.000 ευρώ.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή, στις 14 Δεκεμβρίου συνελήφθει στη Θεσσαλονίκη μια 55χρονη που ισχυριζόταν ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και υποσχόταν στους απελπισμένους ανέργους διορισμό, σε θέσεις οδηγού ασθενοφόρου, στο τμήμα καθαριότητας, ως νοσηλευτικό προσωπικό, κ.α. Από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο του 2011, εξαπάτησε συνολικά 17 άνεργους πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 18.880 ευρώ.
Την ίδια περίοδο είχαμε άλλες δύο περιπτώσεις στην Αθήνα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας που υποσχόταν διορισμούς στο δημόσιο φυσικά έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 5 έως 10.000 ευρώ.
Χειρότερη ωστόσο είναι η περίπτωση ενός 45χρονου στο Χαιδάρι στην Αθήνα, που τοιχοκολλούσε αγγελίες για δουλεία και ζητούσε μόνο γυναίκες. Αφού εκείνες επικοινωνούσαν μαζί του, τις ζητούσε να συναντηθούν και τις έπειθε να επιβιβαστούν στον αυτοκίνητο του. Στη συνέχεια τις οδηγούσε σε ερημική περιοχή στο Σκαραμαγκά όπου και τις βίαζε.