Δεν έλειψε η ένταση, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Κάτοικοι της Νέας Ευκαρπίας παρακολούθησαν τη συνεδρίαση κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους. >>>


Ο πρόεδρος του Δικτύου φορέων της περιοχής που αντιτίθενται στην κατασκευή, Γιώργος Ασλανίδης, ζήτησε επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Ασλανίδης πρόλαβε και έκανε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε η συζήτηση του εν λόγω θέματος και παραπέμφθηκε στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. 

«Δεν είμαστε κατά της κατασκευής των ΣΜΑ αλλά ενώ προβλέπονταν επτά ΣΜΑ, τελικά κατασκευάζεται στην Ευκαρπία ένας γιγάντιος σταθμός και κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δυναμικότητά του» είπε.

Νωρίτερα, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκαναν λόγο για προσπάθεια της διοίκησης να υποβαθμίσει το θέμα παραπέμποντάς το στη Μητροπολιτική Επιτροπή. Ζήτησαν δε, μετά από αυτήν να επανέλθει για να συζητηθεί και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμβουλοι της διοίκησης ανέφεραν ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έχει ήδη γνωμοδοτήσει για το έργο και απέκρουσαν την τοποθέτηση για υποβάθμιση του ζητήματος στη Μητροπολιτική Επιτροπή.

Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν και λίγο αργότερα, όταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ και Καλλικράτη», Γιάννης Κούτρας, γνωστοποίησε ότι του κοινοποιήθηκε κλήση να απολογηθεί για μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και μέλη της παράταξής του για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση υποβλήθηκε γιατί, όπως είπε, είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πως η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Αθηνά Αηδονά ζήτησε από τον κ. Κούτρα να κατέβει από το βήμα, επισημαίνοντας πως το θέμα είναι προσωπικό και δεν αφορά το Συμβούλιο. Ακολούθησε ένταση με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για πέντε λεπτά.