Πρατήριο που νόθευε καύσιμα με ορυκτέλαιο, χάρη σε... τουρκική βοήθεια, εντόπισαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως οι υπεύθυνοι είχαν ανοίξει μια >>>
υπόγεια παράνομη δεξαμενή 50.000 λίτρων, γεμάτη ορυκτέλαια, που τα έστελνε ανακατεμένα με βενζίνη και πετρέλαιο, στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων!


Κατά την ώρα του ελέγχου τούρκικο φορτηγό είχε εφοδιασθεί με το νοθευμένο μίγμα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι η κομπίνα με τα ορυκτέλαια είχε αρχίσει από τη μέρα που άνοιξε το πρατήριο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2009!

Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου αναζητείται. Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος, η λογίστρια, τρείς Πακιστανοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι δυο χωρίς άδεια παραμονής, ένας Έλληνας υπάλληλος καθώς και ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπορία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παραπέμφθηκαν δε να απολογηθούν στη β’ ειδική ανακρίτρια, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία, για να προετοιμαστούν.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ άρχισαν ύστερα από καταγγελία ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, που βρίσκονται στο 40ό χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, γινόταν διάθεση του μείγματος ως καυσίμου σε οδηγούς τουρκικών φορτηγών που περνούσαν από το σημείο κατά τη διέλευσή τους προς ή από την Τουρκία.