Οι τροφές μας βοηθούν να μη χάνουμε το χαμόγελο ποτέ απο τα χείλη μας. >>> Οι διατροφολόγοι έχουν να μας προτείνουν μερικά τρόφιμα τα οποία εγγυούνται να ανεβάσουν την πεσμένη διάθεσή μας, με λίγη βοήθεια κι από εμάς.
· Ιχθυέλαιο: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια κάνουν αποδεδειγμένα καλό στην καρδιά μας και το ιχθυέλαιο πιο συγκεκριμένα λειτουργεί υπέρ του μυαλού και της διάθεσής μας. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι έχουν χαμηλά ποσοστά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό τους, παθαίνουν πιο εύκολα κατάθλιψη και μελαγχολούν συχνότερα από όσους έχουν υψηλά ποσοστά.
· Σοκολάτα: Το γεγονός πως, οι περισσότεροι, όταν είμαστε στενοχωρημένοι θέλουμε να φάμε σοκολάτα δεν είναι τυχαίο. Η σοκολάτα περιέχει πολλά χημικά που αντιμετωπίζουν τα αισθήματα θλίψης και στεναχώριας και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να βουτάτε τη σοκολάτα σε μαρμελάδα φράουλα, καθώς η φράουλες δεν είναι μόνο πηγή βιταμίνης C και ενδορφινών, αλλά περιέχει και φλαβονοειδή που ανεβάζουν τη διάθεση.
· Marmite: Ένα από τα πιο διάσημα αγγλικά προϊόντα που όμως μπορείτε να βρείτε και στην Ελλάδα. Πρόκειται ένα κολλώδες, σκούρο καφέ σιρόπι, με ισχυρό άρωμα και εξαιρετικά αλμυρή, πικάντικη γεύση, το οποίο δημιουργείται από εκχύλισμα ζύμης και είναι ένα υποπροϊόν της παρασκευής μπύρας. Το Marmite περιέχει βιταμίνη Β που βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και παράγει σεροτονίνη που φτιάχνει τη διάθεση. Ιδανικά, συνδυάστε το με λαχανικά.
· Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι μια πλούσια πηγή φυσικής ζάχαρης που δίνει ενέργεια και ζωντάνια. Επίσης, περιέχει τρυπτοφάνη, ένα σημαντικό αμινοξύ που ανεβάζει τα ποσοστά σεροτονίνης και μαγνήσιο που βοηθά στη χαλάρωση. 
 βοηθήσουν να φοράτε πιο συχνά το χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις, λογαριασμοί, προσωπικά, ευθύνες, τρέξιμο, όλα αυτά κι άλλα τόσα καταφέρνουν να κάνουν τη κάθε μας μέρα μια μικρή περιπέτεια, η οποία δεν έχει πάντα την καλύτερη κατάληξη. Και κάπου μέσα στον μαραθώνιο για να τα προλάβουμε και να τα λύσουμε όλα, το χαμόγελό μας πάει περίπατο.
· Ξηροί Καρποί: Τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα είναι τα τρόφιμα που βοηθούν σημαντικά στην ανύψωση της διάθεσης γιατί περιέχουν έναν συνδυασμό από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β και τρυπτοφάνη.