Θέτει εαυτόν εκτός κινήματος ο Σάββας Σερασίδης! Ζητά από τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ να μη συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες, δηλώνοντας πως “η συμμετοχή σημαίνει συνενοχή”! >>>

 

Με το άρθρο του, αναρωτιέται για το τι έκαναν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όταν εφαρμόζονταν καταστροφική –όπως λένε, τώρα, τα στελέχη του κινήματος- πολιτική. Ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, επιτίθεται κατά των “επιγόνων” και της μάχης για εξουσία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Εξακοντίζει, πάντως, τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας που, “ξέχασε τον ανένδοτο κατά του μνημονίου” και “κάνει πρόβα κουστουμιού”. Δηλώνει, τέλος, παρών, στις επάλξεις των αγώνων.

Ως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν αντιδράσεις στο άρθρο Σερασίδη. Σε παλιότερες εποχές, η μία ανακοίνωση θα διαδέχονταν την άλλη και τα στελέχη θα διαγκωνίζονταν για μία δήλωση υπέρ ή κατά των απόψεων του πρώην δημάρχου. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε εποχή ζυμώσεων, ακόμη και αν δεν το παραδέχονται τα κορυφαία στελέχη του.

Το πλήρες άρθρο του κ. Σερασίδη έχει ως εξής:

Ζούμε στιγμές κοσμοϊστορικές! Ζούμε την εποχή των … παγετώνων στα σχολεία, της ανεργίας, της εφεδρείας, της έλλειψης φαρμάκων στο νοσοκομεία και της φτώχειας στα νοικοκυριά…! Η Ευρωπαϊκή  Ένωση, θύμα της δομικής κρίσης του Χρηματοπιστωτικού – Αεριτζίδικου Καπιταλισμού των Ασύδοτων Αγορών, ζει την εποχή που οι ηγέτες της υποκλίνονται στη δύναμη των Αγορών επιζητώντας την εύνοιά τους  για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.
   Στην Ελλάδα, τα δυο κυβερνητικά κόμματα - που τώρα έγιναν … τρία - χωρίς διάθεση Αυτοκριτικής και Εθνικής Συνεννόησης, συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική. Και με μια υποκριτικά ΑντιΜνημονιακή ρητορική, διαγκωνίζονται στην αυθεντικότερη υλοποίηση του Μνημονίου! Στη Νέα Δημοκρατία ξέχασαν την Επαναδιαπραγμάτευση και τον ανένδοτο κατά του Μνημονίου! Τώρα … προετοιμάζονται! Κάνουν πρόβα … κουστουμιού! Και μετρούν τις μέρες που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας για να προτείνουν στο Διευθυντήριο της Ε.Ε. προσφορότερους τρόπους για την υλοποίηση του Μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς, περιμένει στην … Αγορά να του παραδώσει ο κ. Παπαδήμος την Εξουσία, για να  υποδεχθεί τους … Βαρβάρους
            Περιμένοντας την επόμενη μέρα,  στο άλλοτε Κεντρο – Αριστερό ΠΑ.ΣΟ.Κ. άρχισε η μάχη των «Επιγόνων» για την Εξουσία! Κάποιοι καλυμμένα ή απροκάλυπτα δηλώνουν Υποψήφιοι Πρόεδροι. Άλλοι, σαν έτοιμοι από καιρό, δείχνουν απασχολημένοι στα υπουργικά τους καθήκοντα και προβάλλουν το κυβερνητικό τους έργο σαν πρόκριμα για την κατάκτηση της Αρχηγίας. Ορισμένοι, βρίσκουν τη λύση στην Κεντροαριστερά με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «δεσπόζουσα πολιτική δύναμη». Και ΟΛΟΙ, αλλά όχι ΜΑΖΙ, προτείνουν λύσεις ή υπονοούν ότι μπορούν να σώσουν το χώρα απ’ την Κρίση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απ’ τη διάλυση! 
            Σημασία έχει η πολιτική, όχι τα πρόσωπα, λένε μερικοί. Μα την πολιτική την επιλέγουν τα πρόσωπα. Αφού η πολιτική που ακολουθούσε ο Πρόεδρος - Πρωθυπουργός ήταν  καταστροφική, γιατί τα στελέχη του κόμματος, οι Υπουργοί και … Φαρισαίοι δε ζητούσαν τότε από τον Πρόεδρο αλλαγή πολιτικής; Και πώς θα ανατρέψουν αύριο αυτά που έκαναν χθες και σήμερα καταγγέλλουν; Και πόσο ευτυχισμένοι μπορούμε να νιώθουμε, αν αναλάβουν την ηγεσία του ίδιου, αλλά «αναγεννημένου» ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα πρόσωπα που όλα μαζί σήμερα κατηγορούν τον Παπανδρέου και αύριο θα «σφάζονται» για την Προεδρία και τις καρέκλες Εξουσίας; Πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε, αν στην  Αυριανή ή μεθαυριανή Κυβέρνηση συμμετέχουν τα ίδια τα πρόσωπα του χρεοκοπημένου κομματικού – πολιτικού κατεστημένου που κατάντησαν τη Μεγάλη Κεντρο - Αριστερή Παράταξη ένα μικρό – νεοφιλελεύθερο κόμμα; Μπορεί βέβαια να μην έχουν όλοι την ίδια ΕΥΘΥΝΗ. Έχουν όμως ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Και ο καθένας τη δική του ΣΥΜΒΟΛΗ στην προσβολή της Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην κατάλυση της Λαϊκής Κυριαρχίας, στον περιορισμό της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. 
    Εμείς, που πιστέψαμε στην Ιδεολογία και την Πολιτική εκείνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν περιμένουμε τίποτε από τις όψιμες διαδικασίες διαλόγου με τη βάση. Αυτές είναι διαδικασίες … εξαγνισμού των πρωταγωνιστών της Μετάλλαξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και της Χρεοκοπίας της χώρας.
   Εμείς, που κρατάμε ζωντανή ακόμη την ανάμνηση εκείνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πιστεύουμε πως τώρα πια η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σημαίνει ΑΝΟΧΗ,ΑΠΟΔΟΧΗ,ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
   Εμείς, οι νοσταλγοί των όμορφων εκείνων αγώνων, θα παραμείνουμε στις επάλξεις. Γιατί ο ΑΓΩΝΑΣ για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.