Συνέχεια δίνεται στην αντιπαράθεση Ψυχάρη – Παπανδρέου, η οποία ξεκίνησε στα μέσα της εβδομάδας μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Σταύρος Ψυχάρης >>>

περνάει στην αντεπίθεση και σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Αναλυτικά το άρθρο του Σ. Ψυχάρη:

«Είναι φυσικά μια φάρσα- αυτό συμβαίνει όταν με σάπια καλαμπόκια μαγειρεύεις σε ιδιωτικά αεροπλάνα και χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τέλος πάντων...

Για όλα φταίει το Μεγα Τσάνελ! Ο Μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, αντί να εξυμνεί τον Μεγάλο Ηγέτη, ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα. Οι εφημερίδες δεν τον απασχολούν, πιστεύει ότι η μάχη γίνεται στις μικρές οθόνες. Και εδώ αρχίζει η ιστορία μας...

Η γραμματεύς του κ. Τότε πρωθυπουργού μας πληροφορούσε ότι ο κ. τότε πρωθυπουργός ήθελε να μας συναντήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στο ερώτημα ποιοι προσκαλούνται η απάντηση ήταν:

«Ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και εσείς».

«Τι ώρα και που»;

«Στις 8 το βράδυ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή»

«Εντάξει θα έρθω εκεί»

Λίγες ώρες αργότερα, ένα νεότερο τηλεφώνημα άλλαζε το πρόγραμμα. Ήταν η ημέρα που οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη Βουλή. Συνεπώς για μη μας δουν (οι δικοί μας συνεργάτες με τις κάμερες) έπρεπε να πάμε στου Μαξίμου, αλλά μισή ώρα αργότερα και από την πίσω πόρτα, πάλι για να μη μας δουν εκεί τα τηλεοπτικά συνεργία.

Από τους τρεις προσκεκλημένους, ο ένας αρνήθηκε να έλθει. Και έτσι βρεθήκαμε, αφήνοντας τα αυτοκίνητα μας σε απόσταση, στην πίσω πόρτα του Μαξίμου (Γ. Μπόμπολας και Σ. Ψυχάρης). Εκεί ένας κλητήρας μας οδήγησε από το υπόγειο, στο ισόγειο του Μεγάρου, όπου το βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Φυσικά κάναμε τη θητεία μας στην αίθουσα αναμονής. Μισή ώρα αργότερα μας πέρασαν στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ σκόνταψε και παραπάτησε διερχόμενος πλησίον μας ο τότε υπουργός Χάρης Καστανίδης, που έδειχνε έκπληκτος από την παρουσία μας στο συγκεκριμένο χώρο!

Σχεδόν μισή ώρα κράτησε η συζήτηση , με τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί διαρκώς για το Μέγα Τσάνελ. Τι έλεγε, ας το αποκαλύψει ο ίδιος αν θέλει. Ο κ. Γ. Μπόμπολας το απαντούσε με λογικά επιχειρήματα. Εκτιμώντας το άσκοπο του διαλόγου, απέφυγα το ομιλείν αρκούμενος εις το ακούειν.

Αιφνιδίως ενεφανίσθη ο κ. Μόσιαλος, τότε υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα Μέσα Ενημερώσεως, με ένα μεγάλο σημειωματάριο στο χέρι.

Ο κ. Παπανδρέου μας ρώτησε αν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα ημών των εκδοτών (και καναλαρχών, κατά τη συνήθη υποτιμητική έκφραση των κυβερνώντων). Εκεί έγινε η έκρηξη:

-Κύριε Πρόεδρε, πάλι τα ίδια; Έχομε ενημερώσει στην Ένωση Ιδιοκτητών, όλους τους ως τώρα αρμόδιους υπουργούς σας, συμπεριλαμβανομένου του παρόντος. Έτσι δεν είναι κύριε Μόσιαλε; Κύριε πρόεδρε, δεν έχομε αιτήματα παρά μόνον ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να εισπράξουν μερικές μικρές εφημερίδες χρήματα που τους οφείλουν διάφοροι Οργανισμοί.

Ακολούθησαν τα συνήθη αποχαιρετιστήρια μειδιάματα και φύγαμε χωρίς να υποσχεθούμε τίποτε. Το Μέγα Τσάνελ δεν άλλαξε»