"Ποια είναι η αλήθεια για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων; Ο 'πράσινος' δήμαρχός μου, μου έλεγε ότι η δημιουργία ΣΜΑ στην Ευκαρπία είναι πολιτισμός... Ο 'πράσινος' βουλευτής μου, πως έχω δίκιο να αντιδρώ και να μη θέλω τα σκουπίδια στην πόρτα μου", μου έλεγε, πριν από >>>
λίγο, κάτοικος Ευκαρπίας, γνωστός μου από παλιά, που δεν ξέρει αν πρέπει να κατέβει κι αυτός στο μπλόκο του Σταθμού Μεταφόρτωσης, όπως έχουν κάνει εδώ και τέσσερις μέρες κάποιες εκατοντάδες συμπολίτες του.

Δεν ήξερα να του απαντήσω. Παρακολούθησα δύο διαφορετικές εκδηλώσεις ενημέρωσης: Μία από τους Οικολόγους Πράσινους, που με έπεισαν ότι η λύση δεν είναι η ανακύκλωση, αλλά η επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων. Η άλλη από τον Σύνδεσμο ΟΤΑ, που μου έδωσε να καταλάβω πως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι η τελευταία... λέξη της μόδας στο σκουπίδι. Και πως δεν κινδυνεύει η υγεία μου και η υγεία των παιδιών μου.

Ξαφνικά αισθάνθηκα τυχερός που ζω μακριά από τη συγκεκριμένη περιοχή. Γιατί δεν χρειάζεται να πάρω απόφαση, με ποιον να συμπορευτώ και σε ποιον να γυρίσω την πλάτη. Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, όμως, έχουν πρόβλημα. Να πιστέψουν τους αυτοδιοικητικούς (στην πλειοψηφία τους ΠΑΣΟΚοι), που του λένε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης και δεν θα τον βλάψει και θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη αποκομιδή των σκουπιδιών και στην ανακλύκλωση; Να πιστέψουν κάποιους από τους βουλευτές α και β περιφέρειας της Θεσσαλονίκης που δηλώνουν στο πλευρό τους, συνοδοιπόροι στον αγώνα τους;

Το γεγονός είναι ότι η διαμαρτυρία των κατοίκων στο ΣΜΑ συνεχίζεται και σήμερα. Και λύση δε φαίνεται στον ορίζοντα, με το σύνολο του Τύπου (γραπτού και ηλεκτρονικού) να επισημαίνει ότι, αν δε γίνει κάτι, θα ζήσουμε στιγμές Κερατέας.