farmakeio_02Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση στο πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά τα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, ζητά, με ανακοίνωσή του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη. >>>

 

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται έντονα για την ξαφνική κατάθεση προς ψήφιση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τροπολογίας που αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και που ουσιαστικά διαλύει τον θεσμό των εφημεριών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Ταυτόχρονα απαξιώνει το ρόλο της Περιφέρειας και των Φαρμακευτικών Συλλόγων και τους στερεί κάθε αρμοδιότητα», τονίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση σήμερα, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο ΠΟΛΙΣ στους Ταγαράδες, προκειμένου να αποφασισθεί ο τρόπος αντίδρασης στην απαράδεκτη τροπολογία.

Στη Γενική Συνέλευση κλήθηκαν να παραστούν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του ΠΦΣ καθώς και οι πρόεδροι όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Β. Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αποφασίστηκε ότι οι δήμαρχοι θα στείλουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους για τον καθορισμό κοινού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης και συνέχεια ο ΦΣΘ θα καταθέσει τους πίνακες εφημεριών προς επικύρωση στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.