Στη μεγαλύτερη συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που έγινε ποτέ προχώρησαν οι χάκερς της ομάδας «Anonymous»: «Κατεβάζουν» 5.000 ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, λίγες ώρες μετά την επιδρομή του FBI και το κλείσιμο της μεγαλύτερης ιστοσελίδας file-sharing “Megaupload.com”. >>>

 

Πράκτορες του FBI προχώρησαν στη σύλληψη της ιδρυτού της ιστοσελίδας Kim Dotcom ή Kim Schmitz, όπως ήταν το προηγούμενο όνομα της, στη Ν.Ζηλανδία, μαζί με άλλα πέντε στελέχη της εταιρείας της. Η επιχείρηση έγινε με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος η ομάδα των Anonymous ξεκίνησε μαζική επίθεση σε σειρά κυβερνητικών ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας του υπ.Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αλλά και ιστοσελίδων της μουσικής βιομηχανίας καταφέρνοντας να τις κλείσουν.

Η ομάδα αναφέρει στο λογαριασμό της στο twitter ότι η επίθεση είναι «η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ» και ότι θα συνεχιστεί με στόχο ακόμα και τις ιστοσελίδες του FBI αλλά και του Λευκού Οίκου.