Νέο κύμα πρωτοφανούς κακοκαιρίας απο σήμερα το βράδυ εξέδωσε η ΕΜΥ. >>>
Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη και λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012. Το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδέινωση του καιρού, με χιονόνερο στα νησιά του Ιονίου και στη Νότια Πελοπόννησο και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -6 έως 3 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 5 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 0 έως 7 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με τάσεις ενίσχυσης στα δυτικά σε θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις που μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μετριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, ενισχυόμενοι σταδικά κατά τόπους σε πολύ θυελλώδεις. Νεφώσεις με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Από αργά το βράδυ είναι πολύ πιαθνό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, με σχετική ένταση των φαινομένων, αλλά μέχρι το πρωί της Πέμπτης τα χιόνια θα περιοριστούν σε μαγαλύτερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό με εξασθένση το βράδυ.
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 0 βαθμούς. Μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.