Δύο άτομα τραυματίστηκαν από την σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 03:33 π.μ. της Παρασκευής, ανοιχτά της Σαντορίνης. >>>


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σπίτι τους, στα πρώτα δευτερόλεπτα της δόνησης. 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 46 χιλιομέτρων στο θαλάσσιο χώρο, νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, ακριβώς στην ίδια περιοχή που είχε δώσει χθες τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Η νέα δόνηση έγινε πάλι αισθητή στα νησιά των Κυκλάδων και την βόρεια Κρήτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής (κυρίως στο Τυμπάκι της Κρήτης) ανησυχούν επειδή και χθες είχε σημειωθεί σεισμός ανάλογου μεγέθους.

Στους 40 έχουν υπολογιστεί οι -σαφώς μικρότερου μεγέθους- μετασεισμοί. Οι σεισμολόγοι επιμένουν ότι οι δονήσεις δεν έχουν σχέση με τη γνωστή περιοχή της Σαντορίνης. 

Ο Γ. Δρακάτος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δήλωσε, πριν λίγο, στο Σκάι, ότι το φαινόμενο να έχουμε δύο σεισμούς ίδιου μεγέθους, χωρίς άλλη εξέλιξη, είναι συχνό στην Ελλάδα. Θύμισε ότι, ο ίδιος χώρος, είχε δώσει πάρα πολύ ισχυρό σεισμό τη δεκαετία του '30.