Αλβανοί εισέβαλαν με όπλα σε σπίτια

Πέντε Αλβανοί εισέβαλαν σε σπίτια σε χωριά των Σερρών και με την απειλή των οπλών λήστευαν τους ιδιοκτήτες. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνεργασία συναδέλφων τους από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών, έφτασαν στα ίχνη των ληστών και τους συνέλαβαν. Η σπείρα ενέχεται στις δύο χθεσινές ένοπλες ληστείες εντός οικιών που διαπράχθηκαν σε βάρος των ενοίκων στην Τέρπνη και στο Δημητρίτσι Σερρών.
 
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν οι πέντε Αλβανοί, ηλικίας από 20 ως 22 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.
Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας», της Ληστείας, της Κλοπής, της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».
 
 
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
1) Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον την 14.01.2012, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών, σε μονοκατοικίες χωριών του Δήμου Νιγρίτας Σερρών.
2) Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους και προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους.
3) Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων στις δύο ένοπλες ληστείες εντός οικιών που διαπράχθηκαν σε βάρος των ενοίκων, χθες (19.01.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Τέρπνη και στο Δημητρίτσι Σερρών.
4) Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων στη διάρρηξη μονοκατοικίας 57χρονης στα Θερμά Σερρών πριν τη διάπραξη των ληστειών, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά. Επίσης, ένας 22χρονος εκ των συλληφθέντων στο τέλος Οκτωβρίου αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο 32χρονου στη Νιγρίτα Σερρών.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας διενεργήθηκαν έρευνες σε τρεις οικίες των αλλοδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• (2) κοντόκαννα κυνηγετικά όπλα,
• (19) κυνηγετικά φυσίγγια,
• (1) μαχαίρι,
• (1) λοστός,
• (4) κουκούλες full-face και τέσσερα (4) ζευγάρια γάντια,
• το χρηματικό ποσό των (1.300) € και
• (1) φορητός υπολογιστής, (2) κινητά τηλέφωνα, σύνολο κοσμημάτων, καθώς και (1) άδεια κυκλοφορίας και (1) χαρτονόμισμα των 500 δραχμών που βρισκόταν εντός του προαναφερόμενου κλαπέντος μοτοποδηλάτου, ως προϊόντα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η προανάκριση συνεχίζεται για διερεύνηση της εμπλοκής των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχόλια