Επί χρόνια, διορισμένοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σε υψηλές κρατικές θέσεις, είχαν το μισθό τους, τα επιδόματά τους και… τις off shore εταιρίες τους! Κι ακόμα διατηρούνται στις θέσεις τους την ίδια ώρα που το κράτος ξεσπά στον απλό δημόσιο υπάλληλο, τον στέλνει >>>

στην εφεδρεία κι αναγκάζει άλλους να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξισώνοντας τους πάντες προς τα κάτω!

Τη… δράση off shore εταιριών που κατείχαν κρατικοί αξιωματούχοι έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Αδέσμευτος”. Και τις καταγγελίες έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης. Μάλιστα, επειδή η ερώτησή του, που κατατέθηκε στη Βουλή από τις 31 Οκτωβρίου, δεν απαντήθηκε, κατέθεσε αίτηση να συζητηθεί ως επίκαιρη.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα ονόματα των ενεχόμενων είναι εκατοντάδες! Είναι γιατροί του ΕΣΥ, προϊστάμενοι πολεοδομικών υπηρεσιών, κρατικοί αξιωματούχοι και κάποιοι εφοριακοί. Επίσης, συμμετείχαν εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κατείχαν επί σειρά ετών θέσεις εξουσίας καθώς και μέλη επιτροπών, από τις αποφάσεις των οποίων διακυβεύεται η τύχη πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπως οι προμήθειες υλικών για τους φορείς του Δημοσίου, η ανάθεση έργων, η συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.α.

Ο κ. Κοντογιάννης ζητά άμεσα το άνοιγμα των συνδεόμενων με τις off shore εταιρείες τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων, ώστε να γίνει έλεγχος, να προσδιοριστεί ποιες υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.