Αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της κατάχρησης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Δηλώνει, όμως, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, όταν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. >>>

 

Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την οποία σχετίζονται άμεσα ο τέως Δήμαρχος, ο τέως Γενικός Γραμματέας και τέως Αντιδήμαρχος, προκαλούν προβληματισμό».

Για τον κ. Μπουτάρη, “η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και επομένως δεν επιτρέπει σχολιασμούς. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και πιστεύουμε ότι την κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα”.

Όσον αφορά το τι θα πράξει ο δήμος, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθαρίζει ότι «παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της υπόθεσης. Θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του για την αποκατάσταση κάθε ζημίας ή απώλειάς του εναντίον οποιουδήποτε αποδειχθεί πως έχει ευθύνη όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία».