Για “σκευωρία” κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, σύμφωνα με το οποίο περίπου 800.000 ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του –και λογαριασμούς του πρώην γ.γ. του δήμου Μ. Λεμούσια- δε δικαιολογούνται. >>>

 

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι επιχειρείται… χρονική μετάθεση του γνωστού σκανδάλου στα ταμεία του δήμου, ώστε να καταφέρει ο “κυρίως ένοχος” –ο Π. Σαξώνης, τον οποίο ο πρώην δήμαρχος έχει μηνύσει- να ενταχθεί στο νόμο που μειώνει την ποινή όποιου δώσει στοιχεία κατά πολιτικών προϊσταμένων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακαλύφθηκαν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς του ίδιου του τέως δημάρχου, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου και στενού συνεργάτη του, κ. Μ. Λεμούσια. Τα ποσά που βρέθηκαν –υποστηρίζει το δημοσίευμα- δε δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των δύο ανδρών.

Παρόμοιο δημοσίευμα υπάρχει και στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα της οικονομικής επιθεωρήτριας, κ. Α. Τσεμπερά, που είχε την εντολή να διερευνήσει αν έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Στο λογαριασμό του κ. Παπαγεωργόπουλου, αλλά και του κ. Λεμούσια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», βρέθηκαν 800.000 ευρώ αντίστοιχα, ποσά που είναι αδικαιολόγητα, για τα εισοδήματά τους. Το άλλοτε ισχυρό δίδυμο του δήμου της συμπρωτεύουσας επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τη διακίνηση των συγκεκριμένων χρημάτων στους λογαριασμούς τους, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ποσά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Εκτός από τον κ. Λεμούσια, προφυλακισμένος είναι και ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης

Η αντίδραση Παπαγεωργόπουλου

«Αυτοί που έφταναν στα 51,4 εκ. ευρώ τα υπεξαιρεθέντα στο ΔΘ και προσπαθούσαν για λόγους μικροκομματικούς να εμπλέξουν την “Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου”, έπεσαν με χθεσινά και σημερινά τους δημοσιεύματα στις 800.000 ευρώ που “σύμφωνα με πληροφορίες” δήθεν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά μου κατά τα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου, και προεξοφλούν τις επόμενες κινήσεις του Εισαγγελέα», δηλώνει μέσω του blog του, για το θέμα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια ενοχοποίησης» της διοίκησής του. Τονίζει πως, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τέσσερις Αντιδήμαρχοι και ένας Γενικός Γραμματέας που εκλέχθηκαν το 1999 με την ΝΔ συνεργάστηκαν δήθεν με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – το οποίο παραδέχθηκε τις πράξεις του – για να… υπεξαιρέσουν χρήματα του ΔΘ , όταν η υπεξαίρεση ξεκίνησε σύμφωνα με την έρευνα της εφορίας έξι ολόκληρα χρόνια πριν αναλάβει η “Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου”»;

Για τον πρώην δήμαρχο «είναι πλέον φανερό ότι πέρα από την πολιτική στόχευση  κάποιοι αναπτύσσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κυρίως ένοχο – τον οποίο έχω μηνύσει εδώ και τέσσερα χρόνια – και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον εντάξουν σε νόμο οποίος ψηφίστηκε μετά την σύλληψή του και προβλέπει ότι αν ενοχοποιήσει πολιτικούς του προϊσταμένους,  τότε μειώνεται κατακόρυφα η ποινή του! Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η σκευωρία δεν θα περάσει».