ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 21:07

Το όνομα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, “παίζει” πολύ αυτήν την ώρα, για τη θέση του πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης! Ο ίδιος, πάντως, δήλωνε στο Mega Channel, πως δε γνώριζε το παραμικρό!

 

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο άνθρωπος που είχε δηλώσει πως το ΔΝΤ δε θα… φύγει εύκολα από τη χώρα μας…

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής  Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πτυχιούχος οικονομικών του 6oυ Τμήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της  Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d’ Εtat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του  Παρισιού ΙΙ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen).

Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.

Είναι άγνωστο, πάντως, ποιος διαρρέει συνεχώς ονόματα. Και, πριν ολοκληρώσει τη φράση του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, είχε διαψεύσει τη συμμετοχή του και ο κ. Δήμας!

Αλλά και ο κ. Διαμαντούρος, με δήλωσή του στο www.kathimerini.gr, τόνισε: “Δεν έχω επικοινωνία από κανέναν, δεν έχω ενημέρωση για όσα μεταδίδονται”…