Βασισμένη σε μια ιδέα του πρωτοσύγγελου Ιωάννη Τασσιά στην οδό Ολύμπου 64, γωνία με Βενιζέλου, λειτουργεί η "μπουτίκ" των φτωχών.>>>
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, το μόνο κατάστημα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με ποικιλία ενδυμάτων, που έχει απωλέσει τον εμπορικό του χαρακτήρα και δεν διαθέτει ούτε ταμειακή μηχανή, παρόλο που λειτουργεί με ωράριο αγοράς σε νευραλγικό σημείο της πόλης.
Το κατάστημα λειτουργεί 9-1 κάθε πρωί -και Σάββατο- και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 5-7.
Για να μπορέσει κάποιος να προμηθευτεί ρούχα ή αξεσουάρ από το ιδιότυπο αυτό κατάστημα, δεν έχει παρά να πάει σε οποιονδήποτε Δήμο ή Ναό και να συμπληρώσει το όνομά του σε μια ειδική φόρμα, χωρίς να αναφέρει κανένα άλλο στοιχείο. Στη συνέχεια επιδεικνύει την «αίτηση» αυτή στον εθελοντή της μπουτίκ και παίρνει όσα ρούχα έχει ανάγκη.
Όσοι θέλετε να προσφέρετε ρούχα: τα προσφερόμενα είδη μπορεί να είναι και ελαφρώς μεταχειρισμένα: όλοι μπορούν να πάνε όσα ρούχα δεν χρειάζονται πια, παπούτσια, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες κλπ, φτάνει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα. Αντί να τα βάλετε στη ντουλάπα σας, τα πηγαίνετε εκεί!