Αρχίζουν να έρχονται, σταδιακά μέσα στο Δεκέμβριο, 18 νέα λεωφορεία, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες της εξπρές γραμμής κορμού του ΟΑΣΘ από το σταθμό μετεπιβίβασης του Λαγκαδά μέχρι τα πανεπιστήμια.>>> Στη συνέχεια αναμένεται η παραλαβή μίας ακόμα παρτίδας λεωφορείων, 15 στον αριθμό, ενώ έπεται διαγωνισμός για την αντικατάσταση ακόμα 90 αστικών. Ετσι σταδιακά ο οργανισμός θα προμηθευτεί 123 νέα λεωφορεία, αντικαθιστώντας αντίστοιχο αριθμό παλαιών, με το μέσο όρο ζωής του στόλου του να πέφτει στα πέντε χρόνια (από 6,5 με επτά που είναι σήμερα).
Τα πρώτα 18 λεωφορεία που αναμένονται σύντομα να κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη θα είναι 100 θέσεων (απλά). Τα 12 θα έχουν τρεις πόρτες και τα υπόλοιπα έξι δύο πόρτες. Πρόκειται για οχήματα της ιταλικής Irisbus, που κέρδισε το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, τον οποίο είχε προκηρύξει ο ΟΑΣΘ στις αρχές του έτους. Η άφιξή τους θα σημάνει την ταυτόχρονη απόσυρση των λεωφορείων που χρησιμοποιούνται σήμερα στη γραμμή κορμού «Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη».
Η επόμενη παρτίδα που αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εξάμηνο του 2012, έπειτα από το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό τον οποίο έχει κάνει ο ΟΑΣΘ, αφορά 15 αρθρωτά λεωφορεία των 165 θέσεων, μάρκας Mercedes, τα οποία θα αντικαταστήσουν μέρος των μπλε αρθρωτών αστικών που έχουν παραμείνει στην κυκλοφορία και πρόκειται να αποσυρθούν.
Τα νέα αστικά, απλά και αρθρωτά, θα διαθέτουν κλιματισμό, θα είναι προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρίες, θα έχουν ένα μόνο σκαλοπάτι και θα είναι αντιρρυπαντικά, διαθέτοντας κινητήρα Euro 5.