“Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απόλυτα αθεμελίωτος και χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα”. Αυτό τονίζει ο >>>

βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γκιουλέκας.

Εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας ο κ. Γκιουλέκας, που είναι και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως “η ιστορία και η ταυτότητα της Μακεδονίας δεν αντιγράφονται με αγάλματα, αψίδες και άλλες ψευδεπίγραφες δημιουργίες. Τα κατασκευασμένα σύμβολα και οι φιέστες με τις οποίες τα Σκόπια προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την δήθεν ‘’μακεδονική’’ ταυτότητά τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν τη διεθνή παρουσία τους και να βάζουν περισσότερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ειδικά “για όσους πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση ως μοχλό πίεσης για να "κλείσουν" επώδυνα τα εθνικά μας θέματα”, ο κ. Γκιουλέκας τους διαβεβαίωσε ότι “θα βρουν απέναντι τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό”.