Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική καθώς, έχει προσθέσει στο χειμερινό του προγραμματισμό>>>
μια θεατρική δράση με τίτλο «Θα κάνω ότι μου καπνίσει», σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Ματζίρη. Η συγκεκριμένη δράση, με  οδηγό το ερώτημα αν... ''το θέατρο έχει τη δύναμη  να κινητοποιήσει έναν καπνιστή για να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να διακόψει το κάπνισμα'',  παρουσιάζεται πριν από την έναρξη της εκάστοτε προγραμματισμένης παράστασης, στους χώρους των θεάτρων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου και της Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεατρική δράση η οποία, πραγματεύεται τη σταδιακή μεταμόρφωση της Αθανασίας σε “Αναστασία”, μιας γυναίκας που μπορεί να ξαναγεννηθεί, απλά διακόπτοντας το κάπνισμα. Το αποτέλεσμα, μέσα από μια προσέγγιση άλλοτε σοβαρή και άλλοτε χιουμοριστική, στοχεύει να κάνει τον θεατή μέρος αυτής της διαδικασίας, εισπράττοντας τελικά ένα αίσθημα δύναμης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφή κειμένου: Αμαλία Κοντογιάννη - Κωνσταντίνα Ματζίρη
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνα Ματζίρη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου-Κοστούμια: Στέλλα Ράπτη
Μουσική: Βασίλης Στεργίου
Δημιουργία βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν: Ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. που συμμετέχουν στη διανομή των έργων της θεατρικής περιόδου 2011-2012 του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Διάρκεια: Δέκα λεπτά (10΄)

Η κοινωνική δράση του Κ.Θ.Β.Ε. «Θα κάνω ό,τι μου καπνίσει» πραγματοποιείται Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας