Θετικά ήταν τα σχόλια της  Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014». Η κ. Ρέντινγκ συναντήθηκε, κατά τη διάρκεια του >>>

3ου θεματικού συνεδρίου για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011» που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από 3 έως 4 Νοεμβρίου, με την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου.

Στο συνέδριο, που έγινε με τη συμμετοχή της Αντιπροέδρου της Κομισιόν, της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη  και περίπου 200 εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων επιλεγμένων εκπροσώπων εθελοντικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη  αναλύθηκαν οι δράσεις του εθελοντισμού από την οπτική γωνία των ίδιων των εθελοντικών οργανώσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να αντλήσουν διδάγματα απ’ αυτές και να διερευνήσουν τα επόμενα βήματα τους, προκειμένου να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η ανάπτυξη του εθελοντισμού στην Ευρώπη.

«Καταθέσαμε τα όνειρα, τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας. Μιλήσαμε για την ανάγκη ενός κοινού πλαισίου και για το πως οι δεξιότητες και η γνώση που αποκτά κάθε ένας μέσω του εθελοντισμού θα αποτελέσουν κτήμα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Πασχαλίδου.

Στο περιθώριο των εργασιών, εκτός της κ. Ρέντινγκ, η κ. Πασχαλίδου συναντήθηκε και με την Ελληνίδα Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, την οποία, επίσης, ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με την διεκδίκηση του θεσμού. Η κ. Δαμανάκη η οποία έχει εκδηλώσει από την αρχή την στήριξη της με επιστολή προς τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ένθερμη υποστήριξη της.