Ο Σαμαράς συμφώνησε υπό έναν όρο: Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στη ΝΔ υπό τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος, για να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η αποσταθεροποίηση της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ στην οποία, όπως είπε, οδηγούσαν οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου τον οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Παπανδρέου. 
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση αυτή είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου, και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. 
Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι με τη χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, αλλά και οι εκλογές. Επισημαίνουν μάλιστα πως βασική προτεραιότητα του προέδρου του κόμματος ήταν να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου. 
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σχόλια