Συμφώνα με μία μελέτη που έγινε στην Βρετανία...
σε δείγμα 4.000 αντρών και γυναικών αποκαλύπτεται ότι ο μέσος 50άρης είναι πιο κοινωνικός, ευτυχισμένος και δραστήριος από τους περισσότερους… 25άρηδες! 
Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από τον Ιατρικό Όμιλο Benenden, οι απαντήσεις των εθελοντών έδειξαν πως, κατά μέσον όρο, οι 50άρηδες βγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα και βλέπουν συνολικά τέσσερις φίλους τους. Κατορθώνουν επίσης στη διάρκεια του έτους να φύγουν τρεις φορές για Σαββατοκύριακο, ενώ ο ένας στους δύο «τα δίνει όλα» για να περνάει όσο πιο καλά μπορεί. 
«Ο σύγχρονος 50άρης διαθέτει περισσότερο χρόνο σε ό,τι διεγείρει το αίσθημα ικανοποίησης – και με το προσδόκιμο επιβίωσης να αυξάνεται διαρκώς, το να είναι κανείς μεσήλικας δεν αποτελεί πλέον πρόδρομο των γηρατειών, αλλά συνέχεια της νιότης», δήλωσε εκπρόσωπος του Benenden. 
Αντιθέτως, οι 25άρηδες παγιδεύονται στις πιέσεις και στις απαιτήσεις της δουλειάς και της καθημερινότητας, οπότε περνούν σε δεύτερη μοίρα άλλες πλευρές της ζωής τους. 
«Οι 50άρηδες έχουν ρυθμούς πολύ πιο “ζωντανούς” από αυτούς των 25άρηδων», είπαν οι ερευνητές, τονίζοντας ότι «Τα 50 σίγουρα αποτελούν τα νέα 25». 
Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι μεσήλικες απολαμβάνουν χαλαρωτικές βόλτες με τους φίλους τους τρεις φορές τον μήνα και επίσης κάνουν συχνότερα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό. Επιπλέον, παίρνουν λιγότερες αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις νιώθουν πιο υγιείς παρά ποτέ!