Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πάνω από 100 άτομα, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ήταν μια ένδειξη συμπαράστασης στους 17 κατηγορούμενους για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης. >>>

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων πραγματοποίησαν παράσταση στην εισαγγελία. Οι συγκεντρωμένοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, επέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας, με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη» και τις υπογραφές τους.

Οι δικηγόροι επεσήμαναν πως οι διώξεις έχουν γίνει για πολιτικούς λόγους. Υπογράμμισαν τα συνταγματικά και νομικά κενά της υπόθεσης, καθώς και το ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας και επέλεξε την οδό του σχηματισμού δικογραφίας, ένα μήνα αργότερα. Μιας δικογραφίας που στηρίζεται σε βίντεο τα οποία αναμεταδόθηκαν, κυρίως, από το Διαδίκτυο κι από “ενημερωτικά” blog.

Βρέθηκαν στον πρώτο όροφο των Δικαστηρίων, μεταξύ άλλων, οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, ο Τρ. Μηταφίδης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης,επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη, Ανοικτή Πόλη”, το μέλος της ΕΕ του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Γιάννης Αμανατίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ, ο Παναγιώτης Φραγκίδης, μέλος του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, ο Θανάσης Αγαπητός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ, ο Γιάννης Δελλής μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Παναγιώτης Ξοπλίδης μέλος του Δ.Σ του Σωματείου βιβλίου-χάρτου, ο Δημήτρης Μάνος και ο Θ. Μπαλτάς από τους Διδασκαλικούς Συλλόγους και ο Μανόλης Λαμτσίδης πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι καταθέσεις των 17 κατηγορουμένων, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα αρχίσουν, από αύριο, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθώς την προκαταρκτική εξέταση έχει αναλάβει η Ασφάλεια.