Simoncelli4_mesaO Μάρκο Σιμοντσέλι έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία. Ο Ιταλός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini είχε ένα πολύ σοβαρό και ανατριχιαστικό δυστύχημα στο…

δεύτερο γύρο του αγώνα ενώ μαχόταν για την τέταρτη θέση με τον Αλβάρο Μπαουτίστα. Στην στροφή 11 έχασε το μπροστινό της μοτοσικλέτας του, σύρθηκε από τη μία πλευρά της μίας μέχρι την άλλη, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με τους Κόλιν Εντουαρτς και Βαλεντίνο Ρόσι που περνούσαν εκείνη τη στιγμή.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης βγήκε το κράνος του και ο ίδιος κείτονταν αναίσθητος στην πίστα. Αμεσως ασθενοφόρο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο της πίστας με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός του.

Ο κόσμος των αγώνων μοτοσικλέτας θρηνεί την απώλεια ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού, μόλις 24 ετών, αναβάτη. Στη δεύτερη του χρονιά στη «μεγάλη» κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές της.

Εχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2008 με την ομάδα της Gilera ενώ το 2009 δε μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και τερμάτισε τρίτος. Την επόμενη χρονιά πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της Gresini και κατετάγη όγδοος, συγκεντρώνοντας 125 βαθμούς. Σε κάθε GP γινόταν όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός. Εχοντας την πλήρη υποστήριξη της Honda μπόρεσε φέτος να κερδίσει πολ ποζίσιον στις πίστες της Καταλούνια και του Ασεν και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης σε πέντε αγώνες.