Σε μπαράζ συντονισμένων επιχειρήσεων κατά αλλοδαπών που πουλούν προϊόντα – μαϊμούδες, προχώρησε χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά έγιναν 82 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών.

 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στη Νέα Παραλία, έγιναν συνολικά 4) κατασχέσεις που αφορούσαν προϊόντα απομίμησης και πιο συγκεκριμένα τσάντες, πορτοφόλια και αθλητικά παπούτσια, απομίμηση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών. Επίσης, έγιναν τρεις προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.

Σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, διενεργήθηκε, κατά τις πρωινές ώρες, έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, στην οδό Εγνατία και στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη, όπου έγιναν συνολικά 42 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Οι κατασχέσεις αφορούσαν προϊόντα απομίμησης, και πιο συγκεκριμένα,  αθλητικά παπούτσια, απομίμηση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, τσάντες, ζώνες, γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, έγινε μία προσαγωγή αλλοδαπού για την εξακρίβωση των στοιχείων του και της άδειας παραμονής του.  

Τα παράνομα προϊόντα που προορίζονταν για διάθεση στην πόλη, καταγράφηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και θα καταστραφούν άμεσα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.