Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ζήτησε ο Άνθιμος

Την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ζήτησε, πριν από λίγο, από άμβωνος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος! Στο σύντομο κήρυγμά του, κατά τη διάρκεια της Επίσημης Δοξολογίας για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, είπε:

“Ευχαριστούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Μπεγλίτη ο οποίος ήρθε και είναι μαζί μας ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως και τον παρακαλούμε όπως μεταφέρει στον πρωθυπουργό και σ όλο το υπουργικό συμβούλιο, τη σφοδρή επιθυμία όλου του λαού για την επανασύσταση και λειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη”! Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ο Παναγιότατος σημείωσε, ευγενικά είναι η αλήθεια, την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού:

“Θα θέλαμε να είναι μαζί μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Ευχόμεθα να είναι καλά και να τον έχουμε, σύντομα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο κόσμος θέλει να ΄χει τον εκάστοτε πρωθυπουργό, τέτοια μέρα, κοντά του και, αν είναι δυνατόν, όλη την κυβέρνηση. Φυσικά, βρίσκεται στις Βρυξέλλες”, είπε, για να προσθέσει: “Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες του νυν πρωθυπουργού. Είναι, όμως, ή δεν είναι η Θεσσαλονίκη συμπρωτεύουσα”, αναρωτήθηκε;

Για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: “Η Μακεδονία και η Θράκη μας ζητούν να έχουμε τα μάτια μας 14 για τα προβλήματα που προκαλούν οι γείτονές μας. Πρέπει να σηκώσουμε και τα λόγια μας, να διατυπώσουμε και τις αντιρρήσεις μας και να προτάσσουμε τα στήθη μας. Έτσι μας αναγκάζουν. Γιατί είμαστε η πλέον φιλειρηνική χώρα της Βαλκανικής κι έτσι θέλουμε να μείνουμε”, είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, στο Λούβρο που “διαλαλεί στην καρδιά της Ευρώπης και σ’ όλον τον κόσμο την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τέτοια μηνύματα περιμένουμε από την Ευρώπη. Διότι, κατά τα άλλα, οι Έλληνες, δε θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας. Θέλουμε να είμεθα μόνον οι Έλληνες”.

Σχόλια

  1. "Δεν του κάνουμε ένα υπυργείο Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με υπουργό τον ίδιο, να τελειώνουμε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.