Επί ένα τουλάχιστον μήνα έκλεβαν μοτοσικλέτες στους νομούς των Σερρών και της Δράμας μέχρι να συλληφθούν από τους αστυνομικούς. Ένας 17χρονος και ένας 27χρονος είχαν κλέψει τουλάχιστον πέντε μοτοσικλέτες που τις τροποποιούσαν ώστε να μην αναγνωρίζονται για να τις πούλησουν.


Συγκεκριμένα ο 27χρονος που είχε γνώσεις μηχανικού, διέλυε τις μοτοσικλέτες, άλλαζε τους αριθμούς πλαισίου αλλά και τα χρώματα, για να μην αναγνωρίζονται και στις συνέχεια τις πουλούσε.
Η σύντομη «καριέρα» των ληστών τελείωσε όταν αστυνομικού του τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών έφθασαν στα ίχνη τους.
Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ οι προαναφερόμενες μοτοσυκλέτες και πλήθος αντικειμένων ως εξαρτήματα αυτών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες τους.
Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος επιπλέον τεσσάρων ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι αγόρασαν από τους αρχικούς δράστες δίκυκλα ή εξαρτήματα που ήταν κλεμμένα.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης Σερρών για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.