aris_kavala_aris_85_65_20111001_01Η ενίσχυση του Άρη στο μπάσκετ κρίνεται επιτακτική καθώς όλες οι αδυναμίες του βγήκαν στο παρκέ της Καλαμίτσας. Σε φιλικό παιχνίδι, η Καβάλα καλύτερη, νίκησε χωρίς πρόβλημα με 85-65.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα: «Βρισκόμαστε στην διαδικασία ων φιλικών. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί, χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Μεγάλη απόκλιση από την εικόνα στο τελευταίο φιλικό. Περίμενα να είχαμε σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο. Σαν να ήμασταν σε… τρικυμία. Σε 40 λεπτά δεν βγάλαμε ούτε ένα play για να παίξουμε σωστά. Δεν μειώσαμε και μάλιστα χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Πρέπει πρώτα να ενταχθούν οι 3 παίκτες που έχουμε στον μεταγραφικό σχεδιασμό και να επιστρέψει και ο Όλιβερ. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε έτοιμοι. Αν έρθουν οι παίκτες που διεκδικούμε, θα είμαστε έτοιμοι. Όταν έχεις πάντως πολλά νέα πρόσωπα σε μία ομάδα, χρειάζεται πίστωση χρόνου για να μάθουν ο ένας τον άλλο».

Ο Άρης κοιτάζει την κοινοτική αγορά για τη θέση του πλέι μέικερ και στο προσκήνιο επανέρχεται ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Ο Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο είναι διακαής πόθος των «κιτρίνων» εδώ και χρόνια, και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (36 ετών) απέδειξε πέρυσι αγωνιζόμενος με τη Μάλαγα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Άλλωστε, η εμπειρία του είναι απαραίτητη για τον φετινό Άρη στον πιο νευραλγικό ρόλο της πεντάδας. Διαφορά υπάρχει στο οικονομικό, αλλά με τα οικονομικά δεδομένα του φετινού Άρη θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση μία υπέρβαση για να δοθεί σοβαρή λύση στον άσο.