Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής Φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος. Παρασύρθηκε ενώ διέσχιζε την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, από ΙΧ αυτοκίνητο. >>>

Το δυστύχημα έγινε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τον πρώην πρύτανη ο οποίος έκανε τζόκινγκ στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Ο 24χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας.

Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και πρύτανης.

Ήταν ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Παράλληλα, ήταν συγγραφέας 10 διδακτικών συγγραμμάτων και είχε πάνω από 100 δημοσιεύσεις για επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, ενώ είχε εκδώσει και το βιβλίο «Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά».