Παραλύουν, σήμερα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Απεργούν… οι πάντες και τα πάντα! Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Στον ΟΣΕ απεργούν Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Στον ΟΑΣΘ το προσωπικό απεργεί και σήμερα, Τετάρτη 19 και αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη(από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Λήγει στις 12 σήμερα το μεσημέρι η απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Εξαιτίας της απεργίας, η Olympic Air και η Aegean ανακοίνωσαν έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων.

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σήμερα κι αύριο, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ
Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που είχαν προγραμματίσει, συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 19 και αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι ομοσπονδίες εφοριακών πραγματοποιούν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν σήμερα Τετάρτη 19 και αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται, σήμερα κι αύριο, οι δημοσιογράφοι των δημόσιων και δημοτικών ΜΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη απεργούν οι δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ΕΡΤ και στα δημοτικά ΜΜΕ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία σήμερα Τετάρτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κλειστές θα είναι οι τράπεζες και σήμερα, καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως το τέλος της εβδομάδας.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, καθώς διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 10 και αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα για σήμερα, 19 Οκτωβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.