Υπέρ της πολιτικής συναίνεσης τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι >>>

οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αφού «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κόμμα το οποίο να συγκεντρώσει μία πλειοψηφία τέτοια, η οποία να είναι ισχυρή».

«Αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε συναινετικές καταστάσεις. Γιατί δεν το κάνουν από τώρα, να γλιτώσουμε και τα έξοδα των εκλογών;» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου και στο ερώτημα ποιοι προκάλεσαν τα επεισόδια, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι υπήρχαν ορισμένες οργανωμένες ομάδες, από καθηγητές μέχρι οπαδούς του Ηρακλή, των οποίων η παρουσία παρέσυρε τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας έπραξε σωστά, επιλέγοντας να αποχωρήσει, ενώ σωστά -κατά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης- χειρίστηκε την κατάσταση και η αστυνομία.

«Ήταν πολύ καλή εν τέλει και η στάση της αστυνομίας, η οποία δεν επενέβη, διότι φαντάζομαι εάν επενέβαινε ήταν τόσο έκρυθμη η κατάσταση που θα είχαμε άλλου τύπου προβλήματα» τόνισε, προβλέποντας ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών δεν θα σταματήσουν.

«Όλη αυτή η κατάσταση εκφράζει έναν φόβο του κόσμου για το τι μας περιμένει αύριο. Δεν έχει την πληροφόρηση που πρέπει ή θα μπορούσε να έχει για το τι πρόκειται να συμβεί αύριο. Τι θα πει ‘κουρεύεται’ κατά 50% το χρέος της Ελλάδας, τι θα πει στην καθημερινή μας ζωή. Βλέπουμε ήδη ότι έχουμε έναν σωρό απολυμένους, ένα σωρό μαγαζιά που κλείνουν, η κίνηση στην αγορά έχει πέσει πάρα πολύ. Πού θα πάει αυτό; Έχει σταματημό; Πού είναι το όριο;. Αυτός νομίζω ότι είναι ο φόβος» δήλωσε.