«Δημοκρατικά εκτονωτική και λυτρωτική» διαδικασία χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση. >>>

«Η χώρα δεν αντέχει να βιώνει το δράμα. Πρέπει να επέλθει η κάθαρση, να ξαναγνωριστούμε ως έθνος για να οργανώσουμε τα φυγή προς τα εμπρός», τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στη συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, o κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει από το νέο έτος και αφού οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της νέας δανειακής σύμβασης και ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για το PSI θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Δεκεμβρίου και η ανταλλαγή θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο 2012. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο λαός θα κληθεί να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στον κυρωτικό νόμο της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αν απορριφθεί η πρόταση της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα, η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε άλλες εξελίξεις και η επόμενη κυβέρνηση να αναλάβει να αξιολογήσει την πρόταση.