Να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Θράκη θέλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης!

Δεν ξέρει κανείς από που να πιάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος σε μια ομιλία - ποταμό μίλησε ακόμα και για ανεξαρτησία της Θράκης.«Η καρδιά της Αθήνας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπράκης ζήτησε βοήθεια και στήριξη από την Αθήνα για αναπτυξιακά έργα και απείλησε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Θρακιώτες «θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη Θράκη ως μόνη οντότητα». «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος» τόνισε στη συνέχεια.

Ασσος και στην γεωγραφία ο δήμαρχος αφού είπε το εξής: «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν».

Σχόλια

  1. Γιατί όμως το ενδιαφέρον για ανεξαρτησία, κατάκτηση ή προτεκτοράτο σε παραμεθόριες περιοχές με συνέπεια την απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Έχει φαίνεται και αυτό να κάνει με τη νυν διεθνή συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και τη μεταφορά πλούτου και πόρων από τους αδύνατους στους ισχυρούς. Η Θράκη έχει κοιτάσματα χρυσού και άλλων στρατηγικών ορυκτών. Εξάλλου τρεις από τους δέκα μεγαλύτερους θησαυρούς σε χρυσό έχουν βρεθεί σε βουλγαρικό έδαφος και ιστορικά προέρχονται από τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Για την εξόρυξη του ανατολικομακεδονικού χρυσού εκτός από την European Goldfields http://greece.greekreporter.com/2011/10/01/qataris-to-strike-gold-in-greece/ στον όμιλο μετέχουν Καναδοί, η Deutsch Bank, το Qatar και άλλοι. Για την τοπική κοινωνία θα πάει σε τρεις δήμους το 9%. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι δεν προβλέπονται για τις κοινωνικές δαπάνες του ευρύτερου πληθυσμού (βλ. “η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου”). Με το ίδιο σκεπτικό η άντληση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Λιβυκό Πέλαγος θα βόλευε να προχωρήσει με μια ανεξάρτητη Κρήτη. Είναι αδιανόητο αυτού του τύπου εθνικά έσοδα να αντικαταστήσουν την “έκτη δόση του δανείου” ή να πάνε για τόκους, συντάξεις, υγεία και αποπληρωμή χρέους ενός γερασμένου πληθυσμού γύρω από την Αθήνα. Τους δανειστές δεν τους ενδιαφέρει τόσο το τυπωμένο χρήμα που δεν έχει αξία και που είναι μια σύμβαση αγοραστικής δύναμης, όσο οι πόροι που συναλλάσονται ως χρηματιστηριακά προϊόντα. Τους συμφέρει να είμαστε χρεωμένοι για να αποπληρωθούν με πόρους και υποδομές. Οι δανειστές πιέζουν για τα ελεύθερα επαγγέλματα, την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι μια υποδιαίρεση του όλου “χρέους” που δεν φτάνει το 5%. Οι Αμερικανοί αγανακτισμένοι όμως το ξέρουν το θέμα καλύτερα με το σύνθημα “occupy Wall Street”. Σε εκείνο που συμφωνούμε με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης είναι η ανάπτυξη των πόρων της Θράκης και κάθε νομού της υπόλοιπης χώρας με τοπική πρωτοβουλία, όχι όμως με ανεξαρτησία ή αυτονομία γιατί θα απορροφηθούν από αλλού. Η αστική τάξη της ανατολικής μεσογείου είχε αναπτυχθεί με τοπική πρωτοβουλία και τοπικά προιόντα και λιγότερο με πελατειακές σχέσεις με κεντρικές κυβερνήσεις. Πρωτοβουλία γιατί στο υπουργικό συμβούλιο κοιτάζονται μεταξύ τους χωρίς καμμία πρωτοβουλία έχοντας επί τάπητος τις πρωτοβουλίες των δανειστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.