4peinirliΟι υπαίθριοι φούρνοι έχουν στηθεί, οι ζύμες πλάθονται και όλα είναι στην τελική ευθεία για το τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Το Πεϊνιρλί στην Πλατεία» που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και την Κυριακή στην Καλαμαριά (πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά από το δημαρχείο Καλαμαριάς) και με αφορμή …

την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου (16/10).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης ο «Προφήτης Ηλίας» που στηρίζεται από το δήμο Καλαμαριάς.

«Οι πρώτοι που έφεραν το πεϊνιρλί ήταν οι πρόσφυγες από τον Πόντο και οι περισσότεροι φούρνοι στην Καλαμαριά διατηρούν την πατροπαράδοτη συνταγή», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Όσοι αποφασίσουν να περάσουν μια βόλτα από την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως ψήνεται ένα πεϊνιρλί, να προσπαθήσουν να το ζυμώσουν, και φυσικά να το γευτούν!

Σήμερα 400 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία: θα γίνουν «μικροί αρτοποιοί» φτιάχνοντας τη δική τους γευστική βαρκούλα, την οποία μετά θα την απολαύσουν, ενώ θα μάθουν και για την ιστορία του προϊόντος.