100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Mε το άναμμα μιας μεγάλης φλόγας, την 1η Ιανουαρίου του 2012, στον Πύργο Τριγωνίου στην περιοχή της Άνω Πόλης, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Τη φλόγα, που θα καίει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και θα στέλνει το μήνυμα, «Η πόλη κάνει βήματα προς τα εμπρός», θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παντελώς άγνωστη στον κόσμο. Πρέπει να έχουμε ένα γρήγορο και σφιχτό αποτέλεσμα, με εκδηλώσεις που θα μείνουν ως παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα πρέπει τα χρήματα που θα δαπανηθούν, εκτός από το να θυμίσουν τα 100 χρόνια ελευθερίας, να κάνουν την πόλη πιο γνωστή στο εξωτερικό και να προσελκύσουν τουρίστες», δήλωσε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπουτάρης.
Ο εκτελεστικός αντιπρόσωπος της «Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης», που μετονομάστηκε σε «Θεσσαλονίκη 2012», Σταύρος Ανδρεάδης, από την πλευρά του αναφέρθηκε στη βοήθεια και στήριξη των πολιτών ώστε να πετύχουν οι εορταστικές εκδηλώσεις. «Απευθυνόμαστε σε δύο κατηγορίες κοινού: Στους ανθρώπους της πόλης και ιδιαίτερα τους νέους, που θα πρέπει να συνδιαμορφώσουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο, και στο διεθνές κοινό. Θα απευθυνθούμε σε περίπου 900.000 τουρίστες που θα επισκεφτούν το 2012 κοντινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως η Χαλκιδική και η Πιερία και θέλουμε να τους παρακινήσουμε να γνωρίσουν την πόλη μας».
Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το λογότυπο για τις εκδηλώσεις που είναι «Θεσσαλονίκη 1912 - 2012. Γιορτάζουμε, συμμετέχουμε, κοιτάμε Μπροστά», ενώ ανακοινώθηκε πως από τον προϋπολογισμό του δήμου έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλιο της τάξης των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τα έξοδα κατά τη διάρκεια της εορταστικής χρονιάς.

Σχόλια