nyfoudis_01Με έναν –ομολογουμένως- έξυπνο τρόπο, ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», Νίκος Νυφούδης, την… λέει (κατά την κοινή έκφραση) στο δήμαρχο, Ιγν. Καϊτετζίδη, που δεν κατάφερε να χτίσει ένα σχολείο, στα όρια του δήμου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Νυφούδης, με ανακοίνωση της παράταξής του, εκφράζει τα… συγχαρητήριά του στο Δήμαρχο Συκεών-Νεαπόλεως κ. Σ. Δανιηλίδη, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θ. Μπακογλίδη και τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου “για την αποτελεσματικότητά τους στην ανάληψη, κατασκευή και ολοκλήρωση νέων σχολικών μονάδων στους Δήμους τους, που αποδεικνύει ότι δραστήριες και αποτελεσματικές διοικήσεις έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν μεγάλα έργα πνοής για την τοπική κοινωνία”.

Και προσθέτει: “Η διαπίστωση αυτή δημιουργεί κατ’ αρχήν έντονο προβληματισμό για την αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου μας, που αν και διαθέτει συσωρευμένη εμπειρία πολλών ετών, δεν κατόρθωσε να διεκδικήσει με επιτυχία για λογαριασμό του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη την  κατασκευή νέας σχολικής μονάδας, αλλά επιχειρεί να δικαιολογήσει την απραξία και την ανικανότητά της μεταθέτοντας τις ευθύνες της στην Πολιτεία. Και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε τυχόν ευθύνη της κεντρικής εξουσίας, είναι πράγματι ιδιαίτερα ανησυχητικό για όλους εμάς, σ’αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να παρακολουθούμε τους τοπικούς μας άρχοντες, που εμφανίζουν μια χρονική συνέχεια στις διοικήσεις τους, να παρουσιάζουν ταυτόχρονα και μια συνεπή συνέχεια στην απραξία τους”.

Μάλιστα κατηγορεί τον κ. Καϊτετζίδη ότι “εξαντλεί τη δραστηριότητά του στην επιβολή  πρόσθετων οικονομικών επιβαρύνσεων στους δημότες, σε μια τόσο δύσκολη για όλους εποχή”.