sma_aporrimmata_01

Η προσωρινή άδεια λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) τελειώνει τον προσεχή Δεκέμβριο και οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην κυριολεξία, επί ξύλου κρεμάμενοι!

 

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον «Τυπο Θεσσαλονίκης», υποστηρίζει πως η διοίκηση του δήμου δεν προχωρά σε καμία ενέργεια.

«Η περιβαλλοντική άδεια, ήδη έχει λήξει από το 2006. Επί αντιδημαρχίας Αβραμίδη είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες για να τοποθετηθούν παραπετάσματα, αλλά σταμάτησε η χρηματοδότηση. Από τον Ιούλιο επισημαίνουμε το πρόβλημα, αλλά…τίποτα», επισήμανε.

Τα ηχοπετάσματα έχουν κριθεί απαραίτητα καθώς κατά του ΣΜΑ έχουν υποβληθεί… 120 μηνύσεις για ηχορύπανση, αλλά και για υποβάθμιση περιβάλλοντος… 

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει στην εφημερίδα πως αν κλείσει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, οι 500 τόνοι σκουπιδιών που απορροφά ο ΣΜΑ με προορισμό το ΧΥΤΑ, είναι άγνωστο πού θα καταλήγουν…