handcuffs_1600x1200Εκμεταλεύονταν την επιθυμία των μεροκαματιάρηδων να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια ανθρώπινη δουλειά, με ικανοποιητικές απολαβές. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών εντόπισαν …

54χρονο, που εξαπατούσε τους πολίτες και τους έπαιρνε χρήματα δήθεν για να τους βρει δουλειά στη Γερμανία…

Ο 54χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, δημοσίευσε αγγελίες σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων υποσχόταν τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στη Γερμανία, προσδοκώντας να του καταβάλουν ενδιαφερόμενοι χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό για την έκδοση εισιτηρίων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους.

Αρχικά, προηγήθηκε σχετική καταγγελία 47χρονου που πείσθηκε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί πέτυχαν τη σύλληψη του 54χρονου τη στιγμή που θα λάμβανε επιπλέον 250 ευρώ από τον 47χρονο.

Επίσης, όπως προέκυψε, το τελευταίο μήνα πείσθηκαν άλλοι δύο πολίτες να καταβάλουν συνολικά το ποσό των 630 ευρώ.

Στην κατοχή του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κινητό τηλέφωνο και 5 κάρτες SΙΜ με διάφορους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας, 2 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και μία κάρτα ανάληψης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο και σε βάρος άλλων πολιτών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.